Αρχική Συνέδρια-Ημερίδες

Εκδηλώσεις «Κύριλλος και Μεθόδιος» και «Διάταγμα των Μεδιολάνων»

Εκδήλωση προς τιμή των Θεσσαλονικέων ιεραποστόλων οργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος που συμπεριλαμβάνει δύο ομιλίες: «Η διαχρονική πολιτιστική κληρονομιά των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου από τον 9ο έως τον 21ο αιώνα» με ομιλητή τον κο Κωνσταντίνου Νιχωρίτη, αν. καθηγητή του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας. «Οι σλαβικές και ελληνικές πηγές για τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο» με ομιλητή τον κο Δημοσθένη Χατζηλελέκα, Δρ Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών. Με αφορμή την επέτειο των 1.700 ετών από την υπογραφή του οργανώνεται εκδήλωση  με θέμα «Το Διάταγμα των Μεδιολάνων - και η σημασία του στην ανάπτυξης του Χριστιανικού Πολιτισμού, 1700 χρόνια από την έκδοσή του»

Οργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου ΝΑ Ευρώπης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας «Σπουδές στις γλώσσες και στον πολιτισμό της ΝΑ Ευρώπης».

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις

 

 

Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης, Σεπτέμβριος 2012

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Eco-Village case of Sustainable Development" στην Κοζάνη, 25-09-2012, με την υποστήριξη του ΠΜΣ "Σπουδές στις Γλώσσες και τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης".

Αφίσα της εκδήλωσης

 

Ημερίδα "Ελληνο-Ρωσικές Σχέσεις", Ιούνιος 2012

Ημερίδα "Ελληνο-Ρωσικές Σχέσεις" με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ρωσικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 2, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.

Πρόσκληση Ημερίδας

 

Συνέδριο Σλαβικών και Βαλκανικών Σπουδών, Μαΐος 2012

Συνέδριο Σλαβικών και Βαλκανικών Σπουδών με θέμα "Ο Ελληνικός Πολιτισμός, ο κόσμος των Σλάβων και τα Βαλκάνια", Φλώρινα, 12-13 Μαΐου 2012

Ιστοτόπος Συνεδρίου

Αφίσα

Πρόσκληση

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Αφίσα Παρουσίασης βιβλίου

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ 21-22 ΜΑΪΟΥ 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: «H ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ»

Εισαγωγή - Περιεχόμενα

Παράρτημα - Φωτογραφίες

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
Συνδεση/Αποσυνδεση